Házi ketchup

Boszorkánykonyhánkban kotyvasztottunk egy ketchupot. Ebben állományjavítót nem találsz, de a lédús paradicsom zamatát és még megannyi hozzávaló természetes ízét biztosan felfedezheted benne.

Összetevők: paradicsom, paprika, olíva olaj, hagyma, fokhagyma, só és bors, nádcukor, zeller, bazsalikom, további fűszerek

Kulcsszavak: tartósítószer-mentes, ketchup, házi, nádcukor, fűszeres, fűszerek


Mennnyiség: 250 ml

Raktáron: 3 db

Egy ember esetében is sok múlik azon, hogy milyen társaságban van, ezért a paradicsom esetében sem szűkölködtünk azt jó társasággal összehozni, hogy a legjobbat hozzuk ki belőle. Jó barátságba került a paprikával, a hagymával, a fokhagymával, a zellerrel, a nádcukorral, a bazsalikommal és még megannyi fűszerrel, hogy a legjobb ízhatást érjék el együtt.


Ajánlom:

  • sült krumplihoz,
  • rántott csirkefalatokhoz,
  • virslihez,
  • torilla chipshez mártogatósnak,
  • hot-doghoz,
  • hamburgerhez.


Tartósítószer-mentes termék.


A ketchup eredete:

Az 1700-as években történt, hogy Dél-Kínában egy akkoriban népszerűvé vált, halakból, kagylókból, fűszerekből álló és az ottani dialektusban kôe-chiap, vagy kê-chiap néven emlegetett főzetet kezdtek el készíteni. A szósz a brit és holland tengerészek körében hamar ismertté vált, akik aztán az óhazába is elvitték.

A paradicsom alapú ketchup az 1800-as évek elején jelent meg először.