Céklás chutney

A céklát ezerféleképpen lehet elkészíteni és fogyasztani, édesen, sósan, nyersen, sütve, főzve, puhán, ropogósan és még sorolhatnám. Mi pedig most egy chutneyt varázsoltunk e szuperzöldségből.

Összetevők: cékla, alma, olíva olaj, lilahagyma, fokhagyma, chili, fahéj, ecet, szegfűszeg, nádcukor, só és bors

Kulcsszavak: tartósítószer-mentes, nádcukor, chutney, céklás, mártogatós, sós, édes, savanykás, pikáns


Mennnyiség: 250 ml

Raktáron: 19 db

Céklából nem csupán ecetes céklasalátát lehet készíteni, hanem ezerféleképpen lehet fogyasztani, édesen, sósan, nyersen, sütve, főzve, puhán, ropogósan és még sorolhatnám.

Mi pedig most egy chutneyt varázsoltunk e bíbor színű és egészséges szuperzölségből.


De mi is az a chutney?

A chutney egy fűszeres és illatos indiai eredetű mártogatós, melynek lényege, hogy a négy íz, a sós, az édes, a savanykás és a pikáns egyszerre legyen jelen. Ízvilága széles skálán mozog, különféle gyümölcsökből és zöldségekből készítik változatos fűszerek hozzáadásával. Egy chutney megalkotásának általában a képzelet szab határt.


A céklás chutneyt ajánlom:

  • sült húsok mellé,
  • mártogatósnak tortilla chipshez,
  • pirítósra,
  • szendvicsbe valónak vagy hamburgerhez,
  • grillezett vagy rántott sajtokhoz.


Tartósítószer-mentes termék.