Céklás chutney
A céklát ezerféleképpen lehet elkészíteni és fogyasztani, édesen, sósan, nyersen, sütve, főzve, puhán, ropogósan és még sorolhatnám. Mi pedig most egy chutneyt varázsoltunk e szuperzöldségből.
Összetevők: cékla, alma, olíva olaj, lilahagyma, fokhagyma, chili, fahéj, ecet, szegfűszeg, nádcukor, só és bors
Kulcsszavak: tartósítószer-mentes, nádcukor, chutney, céklás, mártogatós, sós, édes, savanykás, pikáns
Mennnyiség: 250 ml
Raktáron: 19 db
Céklából nem csupán ecetes céklasalátát lehet készíteni, hanem ezerféleképpen lehet fogyasztani, édesen, sósan, nyersen, sütve, főzve, puhán, ropogósan és még sorolhatnám.
Mi pedig most egy chutneyt varázsoltunk e bíbor színű és egészséges szuperzölségből.
De mi is az a chutney?
A chutney egy fűszeres és illatos indiai eredetű mártogatós, melynek lényege, hogy a négy íz, a sós, az édes, a savanykás és a pikáns egyszerre legyen jelen. Ízvilága széles skálán mozog, különféle gyümölcsökből és zöldségekből készítik változatos fűszerek hozzáadásával. Egy chutney megalkotásának általában a képzelet szab határt.
A céklás chutneyt ajánlom:
- sült húsok mellé,
- mártogatósnak tortilla chipshez,
- pirítósra,
- szendvicsbe valónak vagy hamburgerhez,
- grillezett vagy rántott sajtokhoz.
Tartósítószer-mentes termék.